Tim Young
8.3.2021

MUDr. Karolína Dobešová právě dnes hromadně objednala prvních 50 pacientů na očkování proti onemocnění covid pomocí SMS zpráv od Emmy.

Emmy hromadně objednává prvních 50 pacientů na očkování

V pátek 5.3.2021 MUDr. Karolína Dobešová na Znojemsku odeslala pomocí Emmy 409 SMSek svým pacientům nad 70 let, kteří nejsou v centrálním systému registrovaní. Do konce víkendu měla 186 pacientů registrovaných na svém očkovacím seznamu pomocí automaticky zpracovaných odpovědí, které přišly od pacientů také SMSkou. V neděli přijala dodávku prvních 100 vakcín Astra Zeneca. Dnes, v pondělí večer 8.3.2021 zvala pomocí SMS zpráv z Emmy prvních 50 pacientů z očkovacího seznamu na očkování ve čtvrtek odpoledne - Emmy je automaticky objednala do časových bloků podle plánu ordinace, a to abecedně podle příjmení tak, aby manželé mohli přijít spolu. Ve středu dopoledne každý dostane další SMSku s připomenutím termínu očkování ve čtvrtek odpoledne. Na závěr vytiskla paní doktorka ještě svým sestřičkám seznam všech pacientů k očkování, aby podle se podle něj mohly jednoduše orientovat až všichni postupně přijdou.

MUDr. Dobešová popisuje její zkušenost takto: "Je to jako zázrak. Každý si stěžuje, jak organizace očkování je hrozně administrativně a logisticky náročná. Mám štěstí, že Emmy přišla v pravý čas, a ušetřila nám hodiny a hodiny času obvolávání pacientů. Pacienti nám také chválí, jak máme proces perfektně organizovaný díky Emmy!"

Tim Young, spoluzakladatel Emmy, komentuje, "Skoro na světě není země, kde momentálně na covid umírá více lidí, než zde v Česku (v přepočtu na 100 tisíc obyvatel). S tímto faktem se nemohu smířit, a proto jsme přidali do Emmy tyto funkce na podporu očkování u praktických lékařů. Kéž Emmy pomůže urychlit očkování a ukončit epidemii u nás co nejdříve!"

Aktualizace 11.3.2021: A jak to nakonec dopadlo? Z 50 pozvaných 46 přišli s přesností hodinek, 2 se omluvili kvůli potížím s dopravou - a pouze 2 se neomluvili vůbec. MUDr. Dobešová zkušenost komentovala takto: "Dopadlo to skvěle!! Emmy nás baví!!"

Zpět na výpis článků