Tim Young
16.10.2022

Umíme Emmy nastavit tak, aby pacienti dokázali spolehlivě sami rozlišit, zda jsou infekční či nikoliv

Infekční či neinfekční - umí to pacient rozlišovat?

Ordinace, které nechávají pacienty objednávat přes Emmy rády využívají rozdělení ordinační doby na infekční a neinfekční pacienty, zejména v období zvýšených respiračních infektů.

Výchozí nastavení Emmy počítá s tím, že ordinace rozhoduje, zda pacient je nebo není infekční na základě vyplněného pacientského dotazníku. Učiní tak změnou kategorie u požadavku na "Infekční" nebo "Neinfekční". S tímto posouzením předem může ordinace také upravit potřebnou délku objednávky na míru a pak nechat pacientovi vybrat termín nebo případně termín pacientovi rovnou vybrat (třeba s možností, aby pacient mohl termín sám upravit v případě potřeby).

Pokud si chcete toto překlikávání v ordinaci ušetřit, můžete si vytvořit více verzí požadavku "Mám zdravotní obtíže". Stačí jej jen zkopírovat a jeden přejmenovat třeba na "Zdravotní obtíže infekční - kašel, rýma, teplota, bolest krku" a druhý "Zdravotní obtíže ostatní - neinfekční". Pak je vhodné vypnout otázky pro neinfekční příznaky (pomocí funkce "Upravit pole") pro infekční typ požadavku a naopak vypnout otázky pro infekční příznaky pro neinfekční typ požadavku.

Stačí pak nastavit kategorii "Infekční" nebo "Neinfekční" a u každého typu je pak možné i upravit výchozí délku objednání.

Můžete také přidat možnost aktivního potvrzení absence infekčních příznaků u neinfekčního typu požadavku tak, jak to má MUDr. Kiseľáková. Bez aktivního potvrzení pacientem, že nemá teplotu ani přiznaky respirační infekce, pacient nemůže odeslat neinfekční typ požadavku.

MUDr. Kiseľáková hodnotí toto řešení takto: "Jsem spokojená s rozdělením požadavků na infekční a neinfekční, u nás to myslím funguje dobře a urychlí nám to práci. Infekční jsou vždy na konci pracovní doby, zavedli jsme to tak už od začátku Covidu. 98% pacientů to respektuje, občas se nějaký infekční neohleduplný pacient objeví i v hodinách pro zdravé, ale to vždy edukujeme a poučíme."

Nebo si můžete vytvořit více variant, jak to má MUDr. Sobotka, např. "Mám zdravotní obtíže - mám příznaky onemocnění dýchacích cest (kašel, rýma atd)", u kterého si rovnou nastavíte kategorii infekční. Pak třeba ""Mám zdravotní obtíže - potíže při močení", kde si rovnou dáte kategorii "neinfekční" atd. Další výhodou je, že si můžete rovnou přednastavit, že většinou na respirační infekt potřebujete 10 min a neinfekční bolesti břicha třeba 20 min.

Pokud byste potřebovali asistenci s nastavením, neváhejte se obrátit na naší podporu.

Zpět na výpis článků